1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Softwarefabrikant Microsoft heeft afgelopen vrijdag de hele IP-range van UPC op haar zwarte lijst gezet. Sindsdien kunnen UPC klanten niet meer gebruik maken van de diensten van Microsoft, waaronder Hotmail, MSN en Live Mail.

Microsoft had dit uit voorzorg gedaan omdat er een grote hoeveelheid spam van de UPC-klanten wordt verzonden. "UPC heeft inderdaad enige tijd op een zwarte lijst gestaan omdat er vanaf bepaalde IP-adressen spam werd verzonden", zegt Ronald van der Aart van UPC. "Toen wij hier achter kwamen, hebben wij het mailverkeer van een andere IP-adres gerouteerd."

Sinds UPC deze maatregel heeft ingevoerd kunnen de abonnees weer gebruik maken van de Microsoft diensten. "De problemen zouden dus weer voorbij moeten zijn", aldus Van der Aart. "Samen met Microsoft proberen we de bron van het spamprobleem te achterhalen."

De klanten van UPC zullen waarschijnlijk niet bepaald blij zijn met zulke rare fratsen, UPC zal de IP-adressen natrekken waarvan de spam wordt verstuurd. "Wij hebben liever dat individuele IP-adressen worden geblokkeerd dan een hele range. Hoe dit proces is verlopen, gaan we nog met Microsoft bespreken." aldus UPC.