1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Seagate begint met het verschepen van de Momentus 5400 PSD, de eerste hybride harde schijf voor laptops en tevens de eerste HHD-schijf die het bedrijf heeft gelanceerd. Volgens Brian Wickman, executive director bij Seagate, zal men in oktober van dit jaar met het verschepen beginnen.

De 2,5" Momentus 5400 PSD is een 5.400rpm-schijf met 256 MB aan nand-flashgeheugen. Seagate zal de nieuwe HHD’s in drie versies aanbieden, namelijk versies met 80 GB, 120 GB en 160 GB. De nieuwe hybride harde schijf biedt ondersteuning voor de ReadyDrive-functionaliteit in Windows Vista. De harde schijf zou ook snellere opstarttijden garanderen, evenals een SATA 1,5 Gbps interface volgens het bedrijf.

Seagate en andere bedrijven die harde schijven maken, proberen hybride harde schijven te promoten waar Samsung en SanDisk dit doen met solid state disks. SSD-schijven zijn veel duurder dan HHD-schijven, omdat deze volledig uit het dure flash-geheugen bestaan, waar hybrides slechts gedeeltelijk uit flash-geheugen bestaat. De trend die men nu ziet is dat fabrikanten van notebooks vaker voor de HHD-schijf kiest.