1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De kans op storm morgen is redelijk groot. Buienradar, een website waarop het weer bekeken kan worden door middel van satellietbeelden, wordt daardoor erg veel bezocht.

"We merken het zeker, dat er storm verwacht wordt. Op dit moment hebben we al twee keer zoveel bezoekers als op een normale regenachtige dag," aldus Edwin Rijkaart van Buienradar. "Daarom hebben we een extra server bijgeschakeld, om ervoor te zorgen dat de site probleemloos grote hoeveelheden bezoekers aan kan."

Er zou ook een grotere storm onderweg zijn, hierover heeft Edwin een hoop mailtjes ontvangen. Hij ziet die storm echter niet verschijnen: "Voorspellingen tot drie dagen vooruit zijn betrouwbaar; wij geven op onze site ook wel een beeld van de komende twee weken, maar dat is niet zozeer een voorspelling maar een trend. Je kunt bijvoorbeeld wel zeggen dat het over twee weken kouder zal zijn, maar je kunt niet zeggen dat het dan bijvoorbeeld 12 graden is. In de twee jaar dat ik nu met Buienradar bezig ben heb ik nog nooit meegemaakt dat een voorspelling die zo lang van tevoren gedaan is, ook klopte."