2min

Tags in dit artikel

, , ,

Veel mensen zijn gewend dat mensen die beschikken over een topfunctie bij een groot bedrijf ook een groot salaris hebben. Dit zal in veel gevallen wel waar zijn, bij Steve Jobs, CEO van Apple, is dit echter niet het geval. Zo kreeg hij dit jaar een jaarsalaris van 1 dollar en een iPod ter waarde van 73 dollar.

Net als voorgaande jaren is Steve Jobs wederom de minst verdienende CEO met zijn jaarsalaris van slechts één dollar. Het is echter niet zo dat iedereen bij Apple zo weinig verdient, zijn collega en COO Timothy Cook heeft het afgelopen jaar namelijk een jaarsalaris gehad van maar liefst 700.014 dollar. Dat is slechts 700.013 dollar meer dan het salaris waar Steve Jobs het mee moet doen. Een simpel rekensommetje wijst uit dat Timothy Cook met dit salaris ook 9589 iPods kan kopen.
Voor de CEO van Apple is dan ook een plekje gereserveerd als minst verdienende CEO in het Guinness Book of Records, dit kan men helaas niet zeggen van de hoeveelheid iPods die Timothy Cook kan kopen.

Er wordt echter wel overwogen om vanaf 2008 een iets betere beloning te gaan geven voor Steve Jobs. Het bedrijf overweegt op het moment nog over de manier waarop zij hem het beste kunnen belonen.

Het feit dat het salaris van de CEO van Apple zo laag is, betekent echter niet dat hij daardoor ook zeer arm is. Net als andere Apple-bestuursleden is het namelijk zo dat hij inkomsten krijgt uit aandelen. Deze opties zijn dan ook goed voor 5,7 miljard dollar, hiermee eindigt hij op plaats 49 van de rijkste Amerikanen.