1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Ongeveer 750 duizend mensen maken op dit moment gebruik van één aanbieder van internetbellen, digitale tv en internet.

Van deze leveranciers hebben Casema en KPN de meest loyale klanten. Van de Nederlanders die alleen internet van een ISP afnemen zijn de meest loyale klanten lid van Planet. Hoe meer diensten worden afgenomen, hoe loyaler de klanten zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van Consumer Insights ICT van TNS NIPO in een onderzoek dat werd gehouden onder 7000 gezinnen met Internet.

Gemiddeld is ongeveer 90 procent tevreden over de kwaliteit van de geleverde diensten van hun aanbieder. Ruim 43 procent zou zelfs de kwalificering uitstekend willen geven, en tweederde zou hun provider zelfs bij kennissen of familie aanbevelen.

Bijna 2,3 miljoen Nederlanders kijken inmiddels naar digitale tv. Een derde doet dit via dezelfde aanbieder als waar men ook internet en internetbellen van afneemt.

Opvallend is de hoge positie van diverse KPN merken zoals Planet. Baptiest Coopmans, Lid van de Raad van Bestuur van KPN en Directeur Consumentenmarkt is er blij mee. "’We zijn blij met de uitkomst. Deze toont de kracht aan van het aanbod van KPN, en ze laat zien dat we voor iedere consument een passend aanbod hebben.’"