2min

Tags in dit artikel

, , ,

De IT is veel te veel bezig met het optimaliseren van haar infrastructuren. Ze herbouwd niet, maar verbouwt. Volgens HP directeur Hans Daniels moet de IT nodig vernieuwen.

Automatisering bedrijven zijn veel te veel bezig met het onderhouden van de infrastructuren in haar bedrijf, zo kan ze niet meer zien hoe de productiviteit verbeterd kan worden. Het is echter wel hun eigen schuld, omdat alles zo complex mogelijk moest. Dat stelt Hans: "Wij hebben met zijn allen in de afgelopen jaren een dusdanig complexe IT-omgeving gemaakt, dat we het nu niet meer kunnen behappen. Een stap achteruit zetten om te kijken wat we nu eigenlijk willen bereiken, dat is bijna niet meer mogelijk. Doordat de IT-afdelingen in veel bedrijven vooral bezig zijn met de dienstverlening voor de klanten, blijft het interne IT-beheer er een beetje bij hangen. Denk maar aan het gezegde ‘de kinderen van de schoenmaker hebben gaten in hun zolen’."

Een extra reden om de boel te versimpelen is het tekort aan mensen. De IT sector kampt al tijden met problemen doordat ze de juiste mensen niet kunnen vinden. Daniels: "We passen het zelf ook toe, het vereenvoudiging. HP is van 180 datacentra terug gegaan naar drie duaal uitgevoerde datacentra in de VS. We beperken de complexiteit, zodat onze IT-mensen meer tijd overhouden voor het uitvoeren van zaken waarmee de bedrijfsstrategie ondersteund kunnen worden. Dat het kostenbesparend is, dat is mooi meegenomen."

HP heeft een voorbeeld gezet. Ze hebben de IT-kosten weten te halveren. Dit was echter wel een eis van HP allround directeur Mark Hurd.