1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Dell heeft haar tweede plek niet kunnen behouden als het gaat om het marktaandeel in de computerwereld. Concurrent Acer heeft nu de fel begeerde tweede plek overgenomen van Dell. HP staat gewoon nog op nummer één met een marktaandeel van 19,2 procent.

Dell probeert op allerlei mogelijke manieren de verkoop te stimuleren van haar systemen.
Een voorbeeld hiervan is de
XPS ONE
die speciaal gericht is op hoe een consument de computer gebruikt. De XPS One bestaat uit verschillende soorten en zo probeert Dell een groot assortiment te creëren voor haar klanten.
Acer heeft Dell naar de derde plaats laten zakken doordat zij in deze periode, het derde kwartaal, zeer veel notebooks verkocht heeft.

Door de overname van het bedrijf Gateway sinds augustus wordt het aandeel van Acer nog groter verwacht aangezien het nu nog niet is meegenomen in de telling. Over de verkoop van systemen was bij Dell niet te klagen. Dell verkocht het derde kwartaal 9,9 miljoen systemen, dit zijn er tot in verhouding met het derde kwartaal van vorig jaar meer. In dat kwartaal werden er namelijk 9,77 miljoen systemen verkocht. Dell kan alleen niet op tegen de grote aantallen laptops die Acer verkoopt.