1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Phishers hebben het nu voorzien op klanten van de SNS bank. Klanten hebben een e-mail ontvangen met daarin een link die ze doorstuurt naar een website die identiek is aan die van de SNS bank zelf.

Deze website is echter nagemaakt en wordt gebruikt om gegevens van klanten te ontfutselen. Op de website wordt namelijk gevraagd of de gebruiker het rekeningnummer en pasnummer wil invullen. Zodra ze dit doen zal de rekening worden misbruikt door phishers, er wordt in ieder geval een poging gedaan.

Zodra de SNS bank erachter kwam hebben ze actie ondernomen. Zo is er meteen een onderzoek naar de website ingesteld. De website is ondertussen al offline gehaald. Hoeveel klanten deze e-mail gekregen hebben en hoeveel klanten er ook echt op gereageerd hebben is nog onduidelijk.

De SNS bank is niet de enige bank die last heeft van phishers. Eerder was ook de Postbank een aantal keer de dupe van phishers. Toen werd er ook een e-mail naar klanten gestuurd met een link naar een valse maar identieke website als die van de Postbank.