1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De iPhone mag dit jaar worden uitgeroepen tot de meest gezochte zoekterm op de zoekmachine van Google. Dit heeft Google’s Zeitgeist bekend gemaakt.

Op Zeitgeist is uit de jaarlijkse publicatielijsten te zien dat de iPhone de meest gezochte zoekterm is. Dit geldt niet alleen voor de hele wereld, maar ook apart voor de VS.

De iPhone wordt achtervolgd door de knuffelbeesten van Webkinz. Webkinz staat tweede in de VS en vijfde op de wereldranglijst. Webkinz is een site waar je een online knuffeldier kan hebben. Iedere dag valt er op deze site te volgen wat je knuffeldier doet. Dit is natuurlijk populair onder de kleineren onder ons.

Een Nederlandse onderneming is ook terug te vinden in de publicatielijst. Het webmessagingplatform eBuddy haalt een mooie zevende plaats in de lijst. Bij de Nederlandse editie van Google mag eBuddy zichzelf op de vierde plaats terugzien.

Natuurlijk zitten er ook grote dalers bij en dat was dit keer de zoekterm "world cup". Dat valt wel te verklaren, omdat vorig jaar het WK voetbal heeft plaatsgevonden en daar nu geen sprake meer van is.