1 min

Onder de steeds groter wordende druk van wetshandhavers en ouders, heeft MySpace begin deze week besloten om stappen te nemen die jonge kinderen moet beschermen tegen pedofielen en pesters. Één van deze maatregelen is een betere verificatie van leeftijden.

De steeds populairder wordende online hangplaats gaat een werkgroep creëren bestaande uit professionals die de veiligheid van gebruikers moet verbeteren. "We moeten kinderen vertellen dat ze niet zomaar tegen een computer staat te typen, maar hun ervaringen met de hele wereld aan het delen zijn" aldus de Procereur Generaal van North Carolina, Roy Cooper.

Deze afspraken komen nadat sites als MySpace en Facebook zeer sterk gegroeid zijn in de afgelopen jaren, en tieners maken voor het grootste gedeelte deel uit van deze online gemeenschappen. Daardoor zijn deze sites doelwitten geworden voor pedofielen die liegen over hun leeftijd om zo jonge slachtoffers te lokken.

In de Verenigde Staten zijn al diverse gevallen bekend van jonge meisjes die via MySpace gelokt worden naar andermans huizen en daarna sexueel misbruikt werden.

MySpace is eigendom van Rupert Murdoch en telt meer dan 110 miljoen actieve leden wereldwijd.