1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Met de introductie van de Wii wilde Nintendo een nieuw publiek aanspreken. Vooralsnog lukt dit Nintendo erg goed, want ze hebben alweer een nieuw doelgroep bij, chirurgen.

Dat de innovatieve besturing van de Nintendo Wii tot bijzondere dingen in staat is, was al langer bekend. Zo wordt de Wii bijvoorbeeld in enkele ziekenhuizen gebruikt om patiënten met beweeg- en balansproblemen te helpen revalideren. En nu blijkt uit een Amerikaanse studie dat de Wii ook in staat is om chirurgen te helpen bij het oefenen van enkele fysieke bewegingen.

Uit de onderzoek is gebleken dat chirurgen die voor een operatie op de Wii spelen, beter zullen presteren en ook een betere controle hebben over de instrumenten die zij gebruiken. "Wat er bij operaties in principe bij komt kijken, is dat de chirurg met zijn handen kleine en tevens fraaie bewegingen kan maken. En deze handelingen kan dus goed geoefend worden door op de Wii te spelen," aldus de wetenschapper Kohel.

Wel is het zo dat niet ieder spel geschikt is om deze handeling te oefenen. Zo zal het spelen van bijvoorbeeld Wii Sports geen enkel nut hebben, maar een spel als Kororinpa waar echt precisiewerk voor vereist is, juist wel. Later deze maand zullen de onderzoekers hun studie nader toelichten op de Medicine Meets Virtual Reality conferentie in Long Beach.