1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Binnen één dag is het hackers al gelukt om de nieuwste firmware van de iPhone te kraken. Het gaat hier om de versie 1.1.3, hiervoor is een jailbreak gevonden. Deze wordt echter nog wel geheim gehouden voor het grote publiek.

Reden hiervoor is de komst van de iPhones SDK, wat staat voor Software Development Kit. Hiermee wordt het mogelijk voor third-party ontwikkelaars om ook software op de iPhone te laten draaien. De hackers houden de jailbreak nog even geheim om te voorkomen dat Apple via deze SDK een fix uit zou brengen.

Of het hier gaat om een gemakkelijke jailbreak is dus ook nog niet duidelijk. De precieze datum van de release van iPhones SDK is ook nog niet bekend, dit zal eind deze maand, of begin februari gebeuren.

Tevens is het de hackers gelukt om iPhones met firmware versie 1.1.2 in combinatie met bootloader 4.6 te kraken. Het probleem zit hem in de bootloader versie 4.6, deze is namelijk nog niet gekraakt. De oplossing lijkt theoretisch heel simpel, namelijk de bootloader downgraden naar versie 3.9. In de praktijk gaat dit echter heel wat lastiger. Dit is vooralsnog niet softwarematig mogelijk, er moet dus met de hardware geknutseld worden.

Voor mensen die niet zo technisch zijn wordt er binnenkort wel een softwarematige hack verwacht om de bootloader te downgraden. Ook hiervan is geen precieze datum bekend.