1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsofts belangrijkste programma manager, Omar Shahine, is het slachtoffer geworden van een hacker. Deze verschafte zich toegang tot de Hotmail-account van Shahine, wijzigde het wachtwoord, de geheime vraag, alternatieve e-mailadressen en profiel informatie.

Ook liet hij de mail naar een ander account doorsturen, schakelde hij het spamfilter in en verwijderde hij alle e-mails en contacten. "Denk eens aan de enorme hoeveelheid persoonlijke informatie in mijn e-mailaccount. Denk wat er allemaal is opgeslagen onder de gebruikersnaam en wachtwoord van een enkel netwerk", aldus Shahine op zijn blog. Dankzij zijn contacten bij Microsoft kon zijn account snel gereset worden, maar niet veel later had de programma manager weer prijs.

Deze keer lag niet alleen zijn Hotmail-account onder vuur, maar ook zijn GMail-account moest eraan geloven. Bovendien werd zijn naam gewijzigd in: "hey omar i can access all your email you omars@micro dont paly with me aigne." Ars Technica merkte verder nog op: "Als iemand aan de top al problemen heeft met het terugkrijgen en beheren van zijn account, wat heeft de rest van ons dan voor kansen?"