1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Canon heeft vandaag laten weten dat zij een vergroting van de productie van digitale camera’s gepland heeft voor China. Naast dit staat ook een nieuwe fabriek voor laserprinters in Vietnam op de planning, dit om de vergrote vraag ernaar te kunnen bijbenen.

Canon probeert haar productiecapaciteit van digitale camera’s in haar fabrieken in de provincie Guangdong in China te vergroten naar 10 miljoen stuks in het jaar 2009, zo liet een vertegenwoordiger van het bedrijf weten.

De flinke toename van de productie van camera’s, welke geprijsd zijn rond 200 dollar, zullen de totale productie vergroten met ongeveer twintig procent. Mede hierdoor zal Canon nog dichter bij de plaats van ’s werelds grootste cameraproducent belanden. Canon heeft in 2007 24.6 miljoen digitale camera’s verkocht.

Ook zal het bedrijf ongeveer 50 miljoen dollar investeren in het bouwen van een nieuwe fabriek in het noorden van Vietnam. Deze fabriek zal zich vooral richten op het produceren van producten uit het goedkope segment.