1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het EK voetbal staat alweer voor de deur, en alle trainers proberen op allerlei manieren hun selectie zowel voor als tijdens het toernooi zo fit mogelijk te houden. Zo ook de Franse bondscoach Raymond Domenech. Hij heeft namelijk de Franse internationals verboden om tijdens het EK in hun vrije tijd op de Wii te gaan spelen.

De Nintendo Wii staat bekend om haar innovatieve controller. Bij spellen zoals Wii Sports worden spelers actief betrokken bij het spel. Naast dat het voor een nieuwe speelervaring kan zorgen, kunnen de actieve bewegingen die de spelers moeten uitvoeren, in sommige gevallen tot blessures leiden.
De Franse bondscoach wil alle risico’s die tot blessures kunnen leiden vermijden, en heeft daarom zijn eigen selectie verboden om op de Wii te gaan spelen. Hij heeft onlangs zelf mogen ervaren wat de risico’s kunnen zijn bij het spelen met de Wii. Tijdens een partijtje boksen had hij namelijk een peesontsteking opgelopen en kon de twee dagen daarna zijn armen amper bewegen. Of onze bondscoach Marco van Basten ook eenzelfde regel gaat opstellen, is nog niet bekend.