2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sony heeft vandaag de kleinste en lichtste Full HD-camcorder onthuld. De Handycam HDR-TG3E past volgens het bedrijf eenvoudig in een tasje of een jaszak, waardoor je altijd en op elk moment een HD-camera bij de hand kunt hebben.

De behuizing van de HDR-TG3E is volledig opgetrokken uit titanium en afgewerkt met een speciale coating. Daardoor zou het apparaat krasbestendig en dus in veel situaties te gebruiken zijn. De camera is te bedienen via het 2,7-inch grote lcd-touchscreen en de verschillende opties zoals opname, film-/fotomodus en zoom zijn via een hendel en knoppen met de duim te bedienen.


Omdat de camera zo klein is, wordt er niet op een harde schijf, Blu-ray-schijf of videobandje opgenomen, maar op een Memory Stick. Standaard wordt een 4GB-versie meegeleverd, maar Sony heeft recentelijk ook een 16GB-versie uitgebracht die in totaal 5 uur en 55 minuten aan HD-materiaal kan bevatten.

In de camera is een ClearVid CMOS-sensor terug te vinden, de beelden worden verwerkt door de zogenaamde BIONZ-processor. Deze processor kan tijdens het filmen ook 2,3-megapixelfoto’s schieten, of als er niet gefilmd wordt foto’s met een resolutie van 4-megapixels maken. Verder heeft Sony ook haar gezichtsherkenningstechnologie toegevoegd aan de camera, waardoor er scherpgesteld kan worden op maximaal acht gezichten. Ingebouwde compressietechniek zorgt er vervolgens voor dat de gezichten in beeld minder gecomprimeerd worden en dus meer detail en minder ruis krijgen.


Verder kan de camera ook 5.1 digitaal surroundgeluid opnemen en het geluid van het gefilmde object kan worden versterkt door de ingebouwde zoommicrofoonfunctie in te schakelen. De opnames kunnen op het schermpje teruggekeken worden en zijn te sorteren middels een visuele index, een filmrolindex of een gezichtsindex. Het overzetten van het filmmateriaal kan via de meegeleverde Handycam Station of gewoon door de Memory Stick in een kaartlezer te stoppen.

Behalve de Handycam Station wordt ook nog een polsbandje meegeleverd. Extra accessoires, waaronder een speciaal hoesje zijn apart verkrijgbaar. De HDR-TG3 zal naar verwachting vanaf mei dit jaar verkrijgbaar zijn en heeft een richtprijs van 999 euro.