2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De laatste tijd worden er nogal wat details over GTA IV bekendgemaakt. Dit ging echter in de meeste gevallen over de singleplayermode, maar vandaag is er informatie naar buiten gekomen over de multiplayermode van het spel.

Er is nu meer informatie bekend over welke speltypen er allemaal aanwezig zijn en met hoeveel spelers je deze speltypen kunt spelen. Als je de multiplayer in GTA IV wil spelen, zul je dit via je mobiele telefoon moeten doen die in het spel aanwezig is. Hiermee kun je een verbinding maken met de desbetreffende server. Ongeveer dezelfde manier wordt gebruikt in Burnout Paradise.

GTA IV zal in totaal acht speltypen bevatten die bestaan uit GTA Race, Deathmatch, Team Deathmatch, Mafiya Work, Team Mafiya Work, Cops N’ Crooks, Hangman’s Noose en Free Roam. In GTA Race is er een maximum van zestien spelers. In Deathmatch, Team Deathmatch, Free Roam, Team Mafiya Work en Cops N’ Crooks zal er ook sprake zijn van zestien spelers die tegen elkaar zullen strijden. Bij de laatste twee zullen dit echter twee teams zijn die beiden uit acht spelers zullen bestaan. De andere speltypen zullen minder spelers ondersteunen. Mafiya Work moet het namelijk doen met acht spelers en Hangman’s Noose moet het doen met vier spelers.

De host heeft nog steeds het heft in handen, want hij kan bepalen op welke locatie er gespeeld kan worden en op welk tijdstip dit zal gaan gebeuren. Hier hebben de overige spelers dus geen invloed op. Ook moet het mogelijk zijn om je karakter online aan te kunnen passen. Hiervoor moet je wel genoeg online spelen om kleding en accessoires te vergaren. Het openbreken van auto’s en het stelen zal ook niet ontbreken in de multiplayermode, want als je een auto nodig hebt pak je die gewoon zonder dat een politieagent je bezig ziet. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je dat doet als de agent met de rug naar je toestaat en je weinig geluid maakt, want anders kan het nog wel eens verkeerd aflopen.

Een aantal screens zijn vandaag ook openbaar gemaakt en deze zijn hier te vinden.