2min

Tags in dit artikel

, , ,

Een topman van Rockstar, Sam Houser, heeft naar buitengebracht dat er grafische verschillen zullen zijn tussen de versies van GTA IV die op 29 april gaan uitkomen. Zo zullen de graphics van de Playstation 3 en de Xbox 360 niet hetzelfde zijn. Dit was door sommigen al eerder opgemerkt, maar nu is het ook officieel bevestigd door Rockstar zelf.

Rockstar laat weten dat mensen niet bang hoeven te zijn voor enorme verschillen, want volgens Rockstar zouden de verschillen klein zijn en zijn ze bijna niet op te merken als men zich er niet al te veel op concentreert.

Sam Houser laat weten dat de Playstation 3-versie een andere manier van renderen heeft. Zelf vind hij het een leukere manier van renderen, want er wordt gebruik gemaakt van een soort waaseffect, namelijk een "softness." Hierdoor zou het spel volgens hem toch iets anders aanvoelen naar de gamer toe, want het straalt volgens hem wat meer warmte uit. In sommige gevallen is zo’n waaseffect juist te heftig en gaat de kwaliteit er op achteruit, maar Sam Houser laat weten dat hier bij dit effect geen sprake van is. Het ziet er volgens hem namelijk niet uit als een blur-effect.

Sam Houser laat weten dat de Playstation 3-versie ook niet perfect is en ook zijn nadelen kent. Omgekeerd is het bij de Xbox 360 precies hetzelfde liedje, want ook deze console kent zijn voor- en nadelen op het grafische gebied van GTA IV. Sam Houser geeft aan dat de gebruikers moeten uitmaken welke versie zij het beste vinden, want zelf verwacht hij een nek-aan-nekrace tussen de beide versies om de felbegeerde eerste positie en hij wil dus ook geen uitspraken doen over zijn favoriete versie.