1 min

Tags in dit artikel

, ,

Infogrames is van plan om de resterende aandelen van de geplaagde videogamesproducent Atari over te nemen. Dit hebben beide bedrijven deze week gezegd. Infogrames bezit al 51,4 procent van Atari’s aandelen.

Met deze overname zou 11 miljoen dollar gemoeid zijn. Aandeelhouders van Atari zou het 1,68 dollar per aandeel opleveren. Ook moeten de aandeelhouders de overname van de resterende aandelen goedkeuren.

Volgens Infogrames is de overname van de resterende aandelen nodig om een grotere speler te worden op de Amerikaanse markt. Ook zal Infogrames twintig miljoen dollar lenen aan Atari om het bedrijf draaiende te houden totdat de overname is afgerond.

Atari maakte aan het einde van de jaren 70 en begin jaren 80 van de vorige eeuw naam met klassiekers als Pong, Asteroids en Space Invaders. Spellen- en consolemakers Nintendo en Sega namen de leidinggevende rol over. Deze klap kwam het bedrijf nooit te boven.

Infogrames is sinds 2001 in het bezit van de naam Atari en is sindsdien bezig om spellen onder deze naam uit te brengen.