1 min

Tags in dit artikel

, ,

Vanochtend hadden we al gemeld dat er een nieuwe BlackBerry in ontwikkeling is. Dat is echter niet het enige nieuwtje vanaf de kant van RIM (Research In Motion). Een samenwerking tussen Microsoft en RIM komt er namelijk ook aan.

Vandaag is namelijk duidelijk geworden dat Microsoft en RIM een samenwerking aangaan met betrekking tot Windows Live-diensten op een BlackBerry. Microsoft en RIM hebben namelijk een samenwerkingsovereenkomst gesloten met elkaar, waarin staat dat alle Windows Live-diensten op een BlackBerry juist moeten gaan functioneren. Dit zou bijvoorbeeld betekenen dat het voor BlackBerry-gebruikers mogelijk wordt om Windows Live Messenger te gebruiken op hun toestel.

Ook kiezen Microsoft en RIM voor een betere integratie van Windows Live Mail op het BlackBerry-platform. Buiten de Messenger-dienst om zou dat ook betekenen dat gebruikers van een BlackBerry met meer gemak gebruik kunnen maken van de e-maildienst van Microsoft. Dit wordt onder andere gedaan in combinatie met de push-technologie in de BlackBerry. Een gebruiker van een BlackBerry hoeft dan maar één keer de inloggegevens in te voeren en daarna heeft de gebruiker toegang tot de verschillende diensten van Microsoft.