1 min

Deze morgen hebben onbekenden verschillende websites van de VMMa (Vlaamse MediaMaatschappij) gehackt. Het nieuws is inmiddels bevestigd door hoofd content Digitale Media Martijn Bal. Op dit moment zijn de gehackte sites van vtm, 2BE, JIM en mobiele provider JIM Mobile offline.

De hacker braken digitaal in omstreeks 08.00 deze morgen en lieten volgende boodschap achter op de domeinen van vtm, JIM en 2BE: "xOOmxOOm ownz this Server, nothing was deleted. just to inform you that u r not secure, nothing is secure". Verder was ook een lofbetuiging aan Pakistan te lezen en er werd doorgelinkt naar een website die de profeet Mohammed ophemelt. Andere websites van de VMMa, zoals die van iWatch, 4fm en Q-Music, werden met rust gelaten.

Toen het nieuws doordrong bij de VMMa, haalden de technici van mediabedrijf de websites zo snel mogelijk offline. "Momenteel kennen we de virtuele identiteit van de dader of daders. De echte identiteit is nog niet bekend", legt Martijn Bal uit. Ook de Belgische federale politie is op de hoogte gebracht, de Federal Computer Crime Unit houdt zich nu bezig met de zaak.