2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Met het zicht op de vrijgave van Firefox 3-final over enkele weken heeft het ‘Spread Firefox’-project een nieuwe actie bedacht: het breken van het recordaantal downloads op een dag.

Tijdens de ‘Firefox 3 Download Day 2008’, zoals de actie genoemd is, wil men het vorige record van 1,6 miljoen downloads van Firefox 2 breken. In de FAQ van de actie valt echter te lezen dat het project hoopt op meer dan 5 miljoen downloads op de eerste dag dat Firefox 3 gedownload kan worden.

Het project wil tevens een wereldrecord vestigen, er bestaat echter nog geen dergelijk record. Wel is het de bedoeling dat met deze actie het eerste wereldrecord softwaredownloads in het Guinness Book of World Records wordt opgenomen.

Op de website van de actie kunnen gebruikers nu al beloven om Firefox 3 te downloaden op de dag dat dit mogelijk is. Op de site is het totaalaantal mensen dat de belofte heeft uitgesproken te vinden, evenals een kaart waarop de gebieden met veel beloftes donkerder gekleurd zijn. Indien je een belofte afgeeft zul je ook automatisch een e-mail ontvangen wanneer de dag is aangebroken.

Op de dag zelf hoef je enkel Firefox 3 te downloaden om mee te helpen aan de recordpoging. Je kunt Firefox 3 downloaden via de normale weg, of via de "Firefox 3 Download Day Headquarters". Indien je het via de laatste manier doet krijg je een aangepast certificaat waarop staat dat je hebt meegedaan aan de recordpoging.