1 min

Tags in dit artikel

,

Cisco kondigt aan het Deense DiviTech A/S over te willen nemen. Wanneer alles goed gaat, moet de overname in het vierde kwartaal dit jaar afgerond zijn.

DiviTech is actief in de digital-service-management (DSM)-markt en hun DSM-oplossing biedt mediabedrijven, kabel- en IPTV-service providers een interface voor het creëren, aanpassen en beheren van videonetwerken.

De acquisitie van DiviTech past binnen Cisco’s videostrategie. DiviTech’s DSM-technologie bevat een softwareapplicatie waarmee klanten van service providers lokale content, zoals lokaal en regionaal nieuws, centraal beschikbaar kunnen stellen en eenvoudig kunnen leveren binnen een specifieke regio. Cisco heeft plannen DiviTech’s DSM-product te integreren in zijn ROSA netwerk- en element-beheeroplossing, waardoor één modulair platform ontstaat dat alle lagen van digitaal videobeheer biedt (element, netwerk en service).

"Door de overname van DiviTech halen we een team van getalenteerde ingenieurs op het gebied van DSM in huis", zegt Dean Rockwell, vice president en general manager van de Digital Media business unit in Cisco’s Service Provider Video Technology Group. "DiviTech’s DSM-platform zal de basis vormen voor onze voortdurende inspanningen op het gebied van nieuwe generatie beheertools en applicaties voor complexe videonetwerken."