2min

Tags in dit artikel

, , ,

Opnieuw een mijlpaal voor Apple’s iTunes Store. Gisteren maakte het bedrijf uit Cupertino bekend dat het meer dan vijf miljard nummers heeft verkocht.

iTunes is op dit moment de nummer 1 online muziekwinkel in de Verenigde Staten met een bibliotheek van ruim acht miljoen liedjes. Ook de verkoop en het verhuren van films gaat goed, aldus Apple, volgens het bedrijf verkoopt/verhuurt het ongeveer vijftigduizend films per dag, waarmee het ’s werelds populairste bron voor de online verkoop van films is geworden.

De iTunes Store biedt op dit moment films aan van alle grote filmstudio’s als 20th Century Fox, The Walt Disney Studios, Warner Bros., Paramount, Universal Studios Home Entertainment, Sony Pictures Entertainment en vele anderen. Dit is voortgekomen uit een unieke deal met Apple, hetgeen nogal wat voeten in de aarde heeft gehad.

In de loop der jaren is wel duidelijk geworden hoe de iTunes Store in populariteit gegroeid is. Hoewel de iTunes Store op dit moment op plaats 1 in de ranglijsten staan is dat zeker niet altijd zo geweest en heeft men toch een lange weg moeten gaan om dit te bereiken. In de afgelopen 1 tot 2 jaar ging de groei wel steeds sneller, zo blijkt uit onderzoeksgegevens.

Wat eveneens blijkt is dat de groei er nog niet uit is. Hoewel Apple trots is op de eerste plaats in de ranglijst blijft het zijn paradepaardje verbeteren en met de in februari geïntroduceerde filmdienst boorde Apple weer een nieuwe markt aan, hetgeen zeker voor herhaling vatbaar is, zo blijkt wel uit de marktonderzoeken.