2min

Tags in dit artikel

, ,

De domeinnaam-dienst dot.tk heeft besloten om voortaan alle reclames van alle websites met de extensie .tk te verwijderen. Tot voor kort was er altijd een reclamebalk aanwezig op alle domeinen die bij dot.tk geregistreerd waren.

De gratis dienst werd gepresenteerd tijdens de ICANN-vergadering die onlangs gehouden werd in Parijs. Oorspronkelijk hoort de .tk-extensie toe aan de Tokelau-eilanden, een eilandengroep in de Stille Oceaan.

"Met een groeiend portfolio van .TK-domeinen die verkocht zijn aan middelgrote en grote bedrijven, willen we nu iets terugdoen voor de gebruikers die gratis domeinen registreren", zegt Joost Zuurbier, directeur van Dot TK.

"De inkomsten uit de advertenties op de Dot TK domeinen vormen een steeds kleiner deel van de totale omzet. Door geen advertenties meer te plaatsen op de gratis Dot TK websites, investeren we in de groei van ons totale domeinportfolio."

"Het aantal gratis domeinregistraties is de afgelopen maanden enorm gestegen, onder meer door de registratiedienst aan te bieden in meer talen. Door het laatste ‘obstakel’ voor registratie van de gratis domeinen weg te nemen (de voorheen verplichte advertenties) verwachten we een volgende exponentiële groei. Dit komt het profiel en imago van Dot TK als een stabiele, klantvriendelijke dienst ten goede, wat ook zal uitstralen naar onze betaalde dienstverlening."

De dienst wordt veel gebruikt om lastige adressen om te zetten naar een eenvoudige dot.tk domeinnaam. Om domeinkapers te weren moeten de gratis domeinnamen wel 25 keer bezocht worden iedere 90 dagen. Voor domeinen waar voor betaald wordt gelden deze regels niet.