Met de lancering van MobileMe voor de deur worden alle leveringen van .Mac dan wel MobileMe uitgesteld, echter leek een bezorgdienst dat verkeerd begrepen te hebben en leverde de doos alvast.

De lancering van MobileMe is op 11 juli, tegelijkertijd met de lancering van de iPhone 3G in 22 landen. Apple zou bezorgers gevraagd hebben alle bestellingen pas midden tot eind volgende week uit te leveren, maar één bezorgdienst leverde per ongeluk het doosje met de opvolger van .Mac te vroeg.

Hoewel de klant dacht dat het allemaal wel in orde was, lukte het hem maar niet om de dienst te activeren waarop hij de helpdesk van Apple belde. Deze gaf vervolgens aan dat het MobileMe-doosje nog niet geleverd had mogen worden en dat er de volgende dag een bezorger zou komen om het pakketje weer op te halen.

De bezorger kwam inderdaad de volgende dag terug om het doosje op te halen, maar niet voordat de klant de volgende foto maakte die verder weinig prijsgeeft dan een vergrote versie van het MobileMe-logo en de tekst "Push E-Mail, Push-Kalender und Push-Kontakte."

[b]Het bewuste doosje.[/b]

MobileMe is in Nederland vanaf 11 juli verkrijgbaar voor 79 euro waarmee je een enkele licentie krijgt. Voor een gezinslicentie à 5 computers betaal je vervolgens 119 euro. Beide bedragen zijn voor de duur van één jaar.

Bestaande .Mac-gebruikers hoeven niet opnieuw MobileMe aan te schaffen – tenzij hun abonnement verlopen is – want Apple zet bestaande klanten gratis en automatisch om naar de nieuwe service, waarmee sinds afgelopen weekend al begonnen is door het activeren van de nieuwe e-mailadressen.