3min

Tags in dit artikel

, ,

Deze week weer een gadget roundup van -ko- in plaats van z-man. z-man neemt het er nog steeds lekker van op vakantie en -ko- heeft deze week weer de bescheide eer om de roundup over te nemen.

Wat mij deze week erg verraste is dat ook Google zich op de gadgetmarkt gaat richten. De zoekgigant komt namelijk met een filterdun uitrekbaar scherm wat samen moet gaan werken met software om kaarten te downloaden. Nooit meer de weg kwijt dus. Nu is dit misschien niet zo heel boeiend, mar het concept van een uitrekbaar scherm is natuurlijk erg tof. Je moet je voorstellen dat er later nog meer gadgets komen met deze functie, zoals bijvoorbeeld telefoon. Omdat het scherm dan wat groter is, je kan het immers compact opslaan, kunnen we misschien toch nog normaal film kijken in de trein. Eerst moet deze gadget echter door Google bevestigd worden, want dat is nog niet gebeurd.

Eindelijk een oplossing voor alle kroegtijgers die hier rondlopen op Techzine. Heb je het nog nooit mee gemaakt dat je in de disco je drankje wil afrekenen en dat even duurt omdat je niet in een opslag ziet welk briefje je nu in je hand hebt? Dit gebeuren is opgelost door een Portomonnee die aan de binnekant uitgerust is met een lichtstrip. Hierdoor nooit meer gehannes in de discotheek en je kan gelijk weer verder met waar je daarvoor mee bezig was.

Het WK hebben we al een tijdje achter ons gelaten, maar dit is toch een leuk ding, wat misschien wat laat gepresenteerd wordt en daarom niet kan meeliften op de WK gekte. Desalniettemin is het een leuk staaltje vakmanschap, we hebben het natuurlijk over iemand die een computer in een voetbal bouwde. In het stukje rubber een VIA Nano-ITX-moederbord, een PicoPSU-voedingsadapter, Crucial-geheugen en een speciaal chassis waardoor er toch nog een klein beetje airflow wordt gecreeërt in de bal. De airflow was samen met het oppompen van de bal ook gelijk het moeilijkste aan het hele project, aldus de maker.

Voor mensen die dubbelklikken een hel vinden, wat ik me persoonlijk niet kan voorstellen, is er nu een nieuwe muis op de markt. Deze muis heeft een extra knopje waarmee je door er een keer op te klikken, dubbelklikt (kunnen jullie volgen? ;)). Veel meer valt er over deze muizen niet te vertellen, behalve dat hij in 2 modellen en 3 kleuren verkrijgbaar is.

Tot zo ver mijn tweede en waarschijnlijk laatste Gadget Roundup! Vanaf volgende week kunnen alle z-man fans hun hart weer ophalen en genieten van een oude, vertrouwde, Gadget Roundup. Mocht z-man weer een keertje niet kunnen, dan neem ik het graag weer van hem over. Stuur alle gadgets die je tijdens het surfen tegenkomt van de week naar z-man, zodat hij volgende week weer lekker uitgerust en vol energie aan de slag kan.

Voor al je vragen over gadgets kan je daarvoor natuurlijk weer terecht op het forum in het desbetreffende subforum.