1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Computerfabrikant Gateway heeft deze week gezegd dat het stopt met de verkoop van computers via hun website. Het bedrijf wil zich meer gaan richten op de verkoop via derde partijen en andere grote retailers.

Gateway verkoopt sinds 2004 computers via de website om op deze manier kosten te besparen voor consumenten. Ook wilde het bedrijf op deze manier het zakenmodel meer in lijn te laten lopen met dat van moederbedrijf Acer, die Gateway vorig jaar voor 710 miljoen dollar kocht.

Deze verandering resulteert in het schappen van enkele arbeidsplaatsen. "Deze verminderingen zal in kleine stappen gebeuren met het systematisch evalueren van alle afdelingen en functies", aldus Lisa Emard, woordvoerster van Gateway.

Met deze verandering hoopt het bedrijf beter te kunnen concurreren met bedrijven zoals Hewlett-Packard en Dell, aldus David Daoud, research-manager bij onderzoeksbureau IDC. Bij Acer heeft het wel tot de nodige verbeteringen in verkopen gezorgd.

Toch denkt Daoud dat deze beslissing kan betekenen dat Acer het complete merk Gateway wil vervangen door hun eigen merk. Maar omdat diverse merken en modellen in andere segmenten opereren zou het toch kunnen zijn dat het merk niet vervangen zal worden.