1 min

Tags in dit artikel

,

Gisteren is tijdens de O’Reilly Open Source Convention (OSCON) bekend geworden dat Microsoft een platinum-sponsor wordt voor de Apache Software Foundation (ASF), de organisatie achter onder andere de populaire opensource-webserver Apache.

Microsoft gaat jaarlijks 100000 dollar bijdragen aan de ASF en treed hiermee toe aan het lijstje van platinum-sponsors waartoe ook Google en Yahoo behoren. De ASF ontwikkelt meer dan zestig projecten en het geld kan voor al deze projecten gebruikt worden.

Microsoft wil met deze sponsoring absoluut niet zeggen dat men stopt met het ontwikkelen van hun eigen webserver IIS, in tegendeel: Microsoft heeft PHP ondersteuning aan IIS toegevoegd en is druk bezig met IIS 8. Microsoft biedt sponsoring aan de ASF om hun onderlinge relaties te verbeteren.

Microsoft zegt gewerkt te hebben met Apache POI, Apache Axis2, Jakarta en enkele andere projecten van de ASF en zegt ook hier ondersteuning aan te blijven bieden middels technische ondersteuning en tests om de samenwerking tussen de software te garanderen. Apache POI is een native Java-bibliotheek voor het lezen en schrijven van Microsoft Office-bestanden.