1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De netbook van MSI, de MSI Wind, krijgt bij de volgende versies een betere batterij, de drie-cell-batterij wordt vervangen door een zes-cell-batterij.

Ondanks dat de batterij zwaarder is dan de drie-cell-variant is er toch besloten om voortaan een zes-cell mee te leveren. De levensduur van een zes-cell-batterij is dan ook vier tot zeven uur, terwijl die van een drie-cell-batterij twee tot drie uur is.

MSI heeft echter wel besloten de prijs voor een zes-cell-model wat hoger te maken. netbooks komen tegenwoordig steeds meer voor, het zijn kleinere laptops met een scherm veelal tussen de zeven en de tien inch. Doordat ze erg mobiel gebouwd zijn, is de levensduur van belang. De reden dat MSI dan ook besloten heeft om een zes-cell-batterij in te bouwen.

Tevens hoopt het computerbedrijf hiermee beter de concurrentie te kunnen met Asus, die aangekondigd heeft alle netbook-modellen uit zijn EEE-lijn te gaan voorzien met zes-cell-alternatieven. Asus hoopt, met behulp van ATOM-processoren en andere energie-besparende methodes, een levensduur van acht uur neer te kunnen zetten.

De nieuwe MSI Wind komt in augustus dit jaar uit. MSI heeft tevens besloten de kleur roze toe te voegen aan de mogelijkheden.