1 min

Na lang speculeren door fans wereldwijd heeft Bethesda Games tijdens de Leipzig Games Convention eindelijk de releasedatum bekend gemaakt van Fallout 3. Het spel zal 28 oktober in Noord-Amerika op de markt komen en 31 oktober in Europa.

Niet alleen werd er de afgelopen tijd veel gespeculeerd over de naderende release van de langverwachte nieuwe episode in de Fallout-reeks, ook moest de Australische versie aangepast worden om in aanmerking te komen voor goedkeuring door de OLFC (Office of Film and Literature Classification) in dat land.

"We zijn zeer verheugd dat we gamers dit nieuwe spel in de succesvolle Fallout-reeks kunnen aanbieden”, aldus Vlato Andonov, president van Bethesda Softworks. "Om te kunnen voldoen aan de gigantische vraag van alle fans zijn we voornemens om dit één van de grootste launches van dit jaar te realiseren".

Fallout 3 speelt zich af in de Amerikaanse stad Washington, 200 jaar na een nucleaire oorlog. In het spel is het mogelijk om met diverse karakters te spelen en je weg banen door de stad vechtende tegen diverse gemuteerde wezens.