2min

Tags in dit artikel

, ,

Plantronics heeft onlangs een nieuwe headset gelanceerd waarmee men zich wil richten op de doelgroep gamers. Het bedrijf is over het algemeen niet heel erg bekend, maar volgens het bedrijf is de headset, de GameCom 777, een echte winnaar.

De headset kan gewoon aangesloten worden op de geluidskaart in je computer, maar opmerkelijk aan de GameCom 777 is het feit dat er ook een USB-dongle wordt meegeleverd die dus extern werkt. Deze dongle voegt de Dolby Headphone en Dolby Pro Logic II technologieën toen aan de GameCom 777.

De GameCom 777 beschikt over een ingebouwde "boom" microfoon die aan de hoofdband vastgemaakt kan worden wanneer deze niet gebruikt wordt. Dit heeft men gedaan om ervoor te zorgen dat de microfoon tijdens het gamen niet in de weg kan zitten. De GameCom 777 beschikt ook over een apparaatje waar het volume mee in te stellen is. Hier is ook een mute-knop op aanwezig. Hiermee kun je het volume van je headset dus bepalen zonder terug te hoeven keren naar het besturingssysteem. Echter is dit een optie waar de meeste headsets in deze tijd wel over beschikken. Volgens verscheidene mensen zou dit apparaatje echter wel wat aan de grote kant zijn.

Plantronics heeft zelf ook een aantal dingen gezegd over de GameCom 777. Volgens het bedrijf zou de headset er robuust uitzien en zou het design in militarische sferen verkeren. Ook claimt men sterke kabels te hebben, waardoor het geheel er "hardcore" uit moet zien. Een aantal mensen reageert hierop dat het leuk is dat men veel tijd in de headset heeft gestopt, maar bovenstaande woorden zouden een beetje "te" zijn.

De GameCom 777 krijgt een adviesprijs mee van ongeveer 67 euro en de productpagina is hier te vinden.