1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit een onderzoek van IT Job Board blijkt dat Nederlandse ICT’ers steeds vaker sneller van baan wisselen. Ook de traditionele lokkertjes om de ICT’er aan te spreken blijken niet meer te werken, aldus het onderzoek.

IT Job Board is een vacaturesite. De website ondervroeg 104 managers over de huidige sollicitatie-procedures. Hieruit bleek dat het steeds lastiger wordt om personeel te behouden en te vinden. Dit komt ook doordat er steeds vaker specifieke eisen gesteld worden aan een medewerker.

"De tijden waarin hoge salarissen en een auto van de zaak ICT’ers lijmden, ligt al ver achter ons", zegt Alex Farell, directeur van IT Job Board. "Tegenwoordig is de materiële kant niet meer doorslaggevend. Medewerkers willen persoonlijke beloningen in de vorm van opleidingen, coaching, de mogelijkheid tot telewerken en een extra bijdrage voor kinderopvang. Dit vraagt een andere inrichting van de beloningsstelsels, maar zal uiteindelijk leiden tot gemotiveerd en trouw personeel."

Ruim de helft van de ICT-managers geeft aan ook zelf in de afgelopen jaren een hoger salaris en betere secundaire arbeidsvoorwaarden te hebben gekregen. Van hen steeg het loon in veel gevallen met ongeveer vijf procent. Ongeveer een kwart mocht tevens een loonsverhoging van ongeveer twintig procent tegemoet zien. Het wordt ook steeds populairder om ICT’ers afzonderlijk te benaderen, ‘headhunting’ zoals deze techniek heet, wordt dus steeds populairder.