1 min

Tags in dit artikel

,

Cisco heeft de overname van Jabber eind vorige week aangekondigd. Jabber is een ontwikkelaar van instant messagingsoftware en de uitvinder van het XMPP-protocol.

De overname is gedaan omdat Cisco nog niet in het bezit was van een instant messaging-onderdeel. Het bedrijf wil Jabber en het protocol integreren in de netwerkapparatuur van Cisco, onder andere binnen het Webex-platform.

Omdat de technologie van Jabber is gebaseerd op open standaarden kan daarom eenvoudig integreren in diverse andere instant messenger-applicaties van onder andere Microsoft, AOL en Yahoo.

"Grote organisaties willen graag een uitbreidbaar messaging-platform dat kan integreren binnen bedrijfsprocessen dat snel kan aanpassen aan hun veranderende behoeftes", aldus Doeg Dennerline, vice-president bij de Collaboration Software Group binnen Cisco.

Dennerline gaat verder: "Met de overname van Jabber hebben we de mogelijkheid om het bereik van onze huidige instant messaging te vergroten binnen ons Webex-platform".

Cisco hoopt de overname in de eerste helft van het fiscale jaar 2009 af te ronden en werknemers van Jabber worden onderdeel van de Collaboration Software Group van Cisco.