1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Rotterdam Draadloos, een initiatief van Rotterdamse bedrijven en de gemeente om draadloos internet in het centrum aan te leggen, heeft groen licht gekregen van een Rotterdamse wethouder.

Rotterdam Draadloos is inmiddels live gegaan. Bedrijven en organisaties kunnen als partners van het project een jaar lang mobiele toepassingen testen op dit netwerk. Binnen het dekkingsgebied kunnen medewerkers van deelnemende organisaties bijvoorbeeld snel inloggen op hun eigen netwerkomgeving, informatie of camerabeelden uitwisselen, op afstand apparatuur bedienen, enzovoorts.

Ruurd Tuininga, Hoofd Intake en Service in het centrum van Politie-Rijnmond ziet zeker de voordelen in van een WiFi-netwerk: "Door het zenden van camerabeelden naar de politiemedewerker op straat kan adequaat gereageerd worden op calamiteiten. De beelden geven snel informatie over de locatie en daders door. De pakkans van daders wordt zo vergroot."

Consumenten hebben minder baat bij het project. Zo kunnen consumenten alleen de website van de gemeente Rotterdam bezoeken en gebruik maken van 9292OV.nl. Er zijn plannen om die diensten uit te breiden, maar het is nog niet zeker of deze doorgevoerd gaan worden.