2min

Tags in dit artikel

, , ,

Uit onderzoek van Vergelijk.be blijkt dat online kopen tot twintig procent kan schelen op de prijs. In sommige gevallen waren er uitschieters naar dertig procent te melden, aldus Vergelijk.

Vergelijk.be heeft veertig producten, in verschillende productcategorieën met elkaar vergeleken. Online kopen is het voordeligst. Negenendertig van de veertig producten waren namelijk goedkoper op het internet.

"We stelden een mandje van meer dan 40 producten samen in dertien verschillende categorieën. We stuurden een team de boer op om de prijzen van die producten op te tekenen in drie verschillende grote elektronicaketens. Niet zelden zijn het ketens die zich graag profileren als de goedkoopste in de markt. We namen het gemiddelde van de drie prijzen en vergeleken deze met identiek dezelfde producten die we zelf aanbieden op Vergelijk.be. De kostprijs van verzending inbegrepen", licht Ben Kerkhof toe, CEO van Vergelijk.be. "Producten die we aanbieden op de website, maar niet terugvonden in de winkels, hebben we gewoon uit het onderzoek geschrapt. We wilden alleen appelen met appelen vergelijken"

Het gemiddelde wat betreft de prijsverandering lag op 13,9 procent. Eenderde van alle producten was online meer dan twintig procent goedkoper. Vergelijk.be trof eveneens een laptop aan die 38,5 procent goedkoper was op het internet.
"Om de uitdaging voor onszelf nog iets groter te maken, selecteerden we enkel de goedkoopste winkelprijs per product. Die vergeleken we dan met onze prijs. Wat blijkt? Dan nog zijn we 10,4% goedkoper!", zegt de CEO van Vergelijk.be. "Een belangrijke vaststelling nu iedereen kreunt onder de algemene stijging van de prijzen. Het is werkelijk een utopie dat de Mediamarkten, Vandenborres en Krëfels van deze wereld de goedkoopste producten aanbieden. Hoe vaak ze dat ook mogen beweren."

Veel mensen weten nog niet van het bestaan van vergelijkingsites af. "We realiseren ons dat we daar nog wel wat evangelisatiewerk te verrichten hebben", vertelt Ben Kerkhof. "Veeleer dan aankopen uit te stellen raden we mensen sterk aan om eens een kijkje te nemen op onze vergelijkingswebsite die zeer gebruiksvriendelijk is. Want in een gezond economisch bestel moet geld blijven rollen. En uiteraard pikken wij dan graag een graantje mee."