1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De cloud computing dienst van Amazon, Amazon EC2, is sinds kort uit de BETA-testfase en heeft nu ook ondersteuning gekregen voor de Windows en OpenSolaris besturingssystemen.

Het BETA-label van Amazon EC2 is verdwenen indien je gebruik maakt van de Linux-dienst. Nieuw in BETA is echter de ondersteuning van Microsoft SQL Server en Windows. Ook nieuw is de ondersteuning van OpenSolaris. Als extra dienst is het nu ook mogelijk om een Service Level Agreement (SLA) af te sluiten.

De SLA garandeert dat een regio ten minste een 99,95 procent uptime heeft. Elke regio heeft een aantal zones en volgens de SLA is een regio onbeschikbaar als een zone geen externe connectiviteit heeft.

Als BETA is er ondersteuning voor zowel 32-bit als 64-bit versies van Windows. Microsoft SQL Server is ook beschikbaar als 64-bit versie. Prijzen voor de Windows-dienst beginnen bij 0,125 dollar per uur. Alle bestaande diensten van EC2 zijn bruikbaar op de nieuwe Windows-dienst. De Windows-instanties in EC2 zijn extern bereikbaar via de Windows remote desktop-functie.