2min

Tags in dit artikel

, ,

OCZ, het bedrijf dat onder andere bekend is van zijn werkgeheugen, heeft onlangs een nieuwe laptop aangekondigd. Het gaat hier om een laptop de DIY-serie en DIY staat voor Do-It-Yourself. Deze laptop is volgens OCZ gericht op gamers en het betreft hier het nieuwe 15,4 inch model.

De nieuwe variant van deze laptop maakt gebruik van het Centrino 2-platform dat afkomstig is van Intel. Aangezien het een laptop is uit de DIY-serie kunnen er zelf onderdelen worden samengesteld. Zo ondersteunt dit model ook de laatste Intel Core 2 Extreme Mobile-processoren. Voor het grafische werk heeft men gekozen voor een ATI Radeon HD 3650 die 512MB GDDR3-geheugen aan boord heeft. Volgens OCZ zou dat genoeg moeten zijn voor een scherm van 15,4 inch waarbij gebruik wordt gemaakt van een resolutie die 1280 pixels bij 800 pixels bedraagt.

Verder is men ook vrij in de keuze hoeveel werkgeheugen er aan boord moet zijn en hoe groot de opslagcapaciteit van de harde schijf moet zijn in de laptop. Hier zitten echter wel een aantal limieten aan. Zo kan er niet meer dan 8GB DDR2-geheugen geplaatst worden en ligt de maximale opslagcapaciteit vast op 500GB. Ook is het mogelijk om deze laptop te voorzien van een DVD-brander of een Blu-ray speler. Tenslotte beschikt het nieuwe 15,4 inch model over HD surround sound en een 6-cell batterij.

Ryan Edwards, directeur van het productmanagement bij OCZ, laat het volgende weten: "Consumenten hebben nu zelf compleet de controle over de prijs- en kwaliteitverhouding van de laptop door zelf de belangrijke componenten voor de laptop uit te kunnen zoeken. Men kan kiezen uit een lijst met componenten die door OCZ gevalideerd zijn. Zo kan men de laptop naar eigen wens laten maken, waardoor de laptop voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden."

Op de laptop van OCZ zit één jaar garantie. Dit geldt ook voor het scherm en de batterij. De prijs van de laptop is afhankelijk van de samengestelde componenten.