1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

In de lanceringsweek van Fallout 3 zijn volgens Bethesda Softworks 4,7 miljoen exemplaren verkocht van de eerdergenoemde game.

Deze 4,7 miljoen is tot stand gekomen door de verkoop van de verschillende platformen (Xbox 360, PlayStation 3 en de pc-versie) bij elkaar op te tellen. De gehele verkoop bij elkaar geeft aan dat er door de consument zo’n 300 miljoen dollar is uitgegeven aan de game van Bethesda Softworks.

Toen de game in Noord Amerika op 28 oktober gelanceerd werd liepen mensen massaal naar de winkels toe om een exemplaar te bemachtigen. Daarom staat Fallout 3 in het Verenigd Koninkrijk, waar het spel op 31 oktober gelanceerd werd, nu op een eerste plaats als er naar de verkoopaantallen gekeken wordt. Ook is Fallout 3 in het Verenigd Koninkrijk de meest verkochte game op de drie platformen als ze los van elkaar staan.

Het spel is op het moment van schrijven nog niet gelanceerd in Japan, dus zijn deze verkoopaantallen ook niet meegenomen in de berekening. Op vier december zou de game het daglicht moeten gaan zien in Japan.