1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Afgelopen maandag werd er bekend gemaakt dat Vodafone haar internetsnelheid van mobiel internet zou gaan verlagen naar 256 Kbps. Vodafone komt vandaag echter terug op dat besluit en laat klanten gewoon de volledige verbinding gebruiken.

Vodafone meldt nu echter dat de internetsnelheid gewoon gelijk blijft. Dit wil zeggen dat zowel oude als nieuwe klanten gewoon gebruik maken van de volledige 3,6 Mbps, die beschikbaar is. Het originele idee werd niet positief ontvangen, zo zei bijvoorbeeld de Tweede Kamer dat het niet blij was met de beslissing van Vodafone. Hierbij maakte de overheid eveneens bekend voor te zijn voor meer controle op deze markt.

Bart Hofker, directeur Consumentenmarkt bij Vodafone Nederland: "Het is goed te zien hoe zeer onze klanten onze netwerk-kwaliteit en snelheid waarderen. Onze klanten maken blijkbaar duidelijk onderscheid tussen de aanbieders op basis van kwaliteit en niet alleen maar prijs. Omdat wij een klantgerichte organisatie zijn en ook al zou de aanpassing maar voor een specifiek klantsegment gaan gelden, vinden wij het toch belangrijk om alles bij het oude te laten en al onze klanten de typische Vodafone netwerk kwaliteit en snelheid te blijven bieden. Het toont wel aan dat onze klanten mobiel internet belangrijk vinden en dat Vodafone leidend is op dit gebied."