1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

In 2010 zal Samsung notebooks uitbrengen die voorzien zijn van oled-panelen. Binnen vijf jaar zal 28 procent van alle notebooks voorzien zijn van een dergelijk paneel. In 2015 zal het prijsverschil tussen oled en led een stuk kleiner zijn dan tegenwoordig.

"De verwachting is dat de garantieperiode voor het inbranden op active matrix-oled-panelen boven de 2000 uur komt in 2010", aldus Woo Jong Lee, vice-president van de mobile display marketing-afdeling van Samsung SDI. Ook verwacht hij dat er meer mobiele apparaten zullen komen die een groter scherm dan vijf inch in oled krijgen. Waarschijnlijk zal de prijs van een oled-paneel in 2015 nog maar tien procent duurder zijn dan die van een led-paneel.

Door de komst van snelle draadloze communicatie wordt video steeds belangrijker. Smartphones en mobiele notebooks zullen volgens Lee ook steeds vaker een oled-scherm krijgen. Ook zullen er steeds meer apparaten een touch mogelijkheid krijgen. Samsung toonde begin dit jaar al een active matrix-oled-scherm met een resolutie van 1280×768 pixels.