1 min

Tags in dit artikel

,

Microsoft heeft een bèta uitgebracht van MED-V, een virtualisatiedienst die ervoor moet zorgen dat men applicaties kan draaien die niet gemaakt zijn voor de echt draaiende Windows-versie.

MED-V, ofwel Microsoft Enterprise Desktop Virtualization, is momenteel vooral handig voor Windows Vista & Windows 7-gebruikers. Het stelt deze gebruikers namelijk instaat om alsnog die applicaties te draaien die enkel op Windows XP of eerder draaien; deze maken namelijk gebruik van een andere kernel en zijn te verschillend. De huidige bèta is dan ook vooral handig voor Windows Vista- en Windows 7-gebruikers.

De nieuwe MED-V is een spinsel van Microsoft, die tot stand heeft kunnen komen door de overname van Kidaro door de softwaregigant. Microsoft heeft nog meer bedrijven overgenomen om zich ook te kunnen profileren in de virtualisatie-markt, zoals Softricity, AssetMetrix en Winternals.

MED-V moet beschikbaar gaan komen in het Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP). Dit is een pakket van Microsoft dat voornamelijk een hoop virtualisatie-diensten levert. De bovengenoemde bedrijven gaan in dit pakket, of hebben dit al reeds gedaan, ook applicaties toevoegen. Op die manier wil Microsoft concurreren met diverse andere virtualisatie-bedrijven.