2min

Tags in dit artikel

, , ,

Welkom bij alweer de vierde Gadget Roundup van dit jaar, die deze week volledig in het teken staat van enkele Obama-gadgets. Kwestie van toch lekker actueel te blijven. Nee, hier gaan we het niet over het zoveelste T-shirt of de twintigste koffiekop hebben. Want beginnen doen we deze week met de ‘Obama Phone’, we gaan verder in de telecom- business met de ‘BarackBerry’, werpen daarna een vluchtige look op een iPhone 3G-case en Obama-MP3-oortjes en als kers op de taart: het Keniaanse Obama-bier. Yes we can!

Yes Mi Can?

In Kenia, het thuisland van Obama’s vader, heeft mobieltjesfabrikant Mi een Obama-mobieltje op de markt gebracht. Het mobieltje kan niet meer dan haar niet-Obama-broertje, maar is ten eerste voorzien van een blauwe en een rode streep. Daarnaast vinden we op de achterkant van het mobieltje de naam van de nieuwe president terug, waarbij de cameralens de ‘o’ vormt en natuurlijk kon ook de ‘Yes We Can’-slogan niet ontbreken. Het mobieltje is daar te koop voor dertig dollar.

BarackBerry

De kans dat Obama een dergelijk mobieltje zal gebruiken, is echter klein. Obama staat er namelijk al jaren om bekend een BlackBerry-verslaafde te zijn en hij stelde ooit dat als hij president zou worden ‘ze mijn BlackBerry uit mijn handen zullen moeten sleuren’. Dat komt omdat het voor een Amerikaanse president verboden is te sms’en of te mailen, maar Obama wilde hoe dan ook contact houden met zijn oude vrienden. Daarom heeft de Amerikaanse veiligheidsdienst de BlackBerry van Obama aangepast zodat deze president geen staatsgeheimen in gevaar brengt. Zo wordt Obama’s stem vanaf nu vervormd, zijn alle mails gecodeerd, is sms’en onmogelijk en werd de GPS-module uit het toestel verwijderd, zodat de president niet getraceerd kan worden. Totale kostenplaatje: 3500 dollar.

En ook nog…

Een Obama-hoesje voor je iPhone 3G en oortjes voor je MP3-speler. Behoeven eigenlijk geen verdere uitleg. Respectievelijk te koop voor 19 dollar en 2 dollar bij Amazon.

Drie Obama’s en een mojito alstublieft!

In Kenia (ja, alweer daar), heeft men nu tegenwoordig al een eigen Obama-bier. Het bier heet eigenlijk gewoon Senator, maar kwestie van trendy te blijven bestelt iedereen aan de bar nu gewoon een ‘Obama’.


Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je gewoon ergens een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Als je meer video’s van gadgets wilt bekijken kun je terecht in het gadget-kanaal op Feebs. Dit was de Gadget Roundup
voor deze week, tot volgende week!