1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen werd vrijdag door premier Jan Peter Balkenende aangesproken omdat hij vorige week tijdens de ministerraad een foto van de Trêveszaal op zijn Twitterpagina publiceerde.

Volgens Balkenende was dat ‘niet juist’. De premier waardeert wel dat Verhagen zich bezighoudt met allerlei nieuwe technieken, maar gaf aan dat er ook grenzen zijn. "Hij mag dat op vele plaatsen doen, maar niet in de Trêveszaal", aldus Balkenende.

Verhagen ‘twittert‘ al geruime tijd over zijn werkzaamheden als minister van Buitenlandse Zaken. Twitter is een soort mini-blog waarop korte berichtjes van maximaal 140 tekens geplaatst kunnen worden. Waar de minister zich op elk moment, mits de veiligheid het toelaat, bevindt is zelfs op een speciale webpagina te volgen.

Verhagen is niet de enige die zich in de wereld van Twitter begeeft, ook de president van Verenigde Staten, Barack Obama, maakte tijdens zijn campagne voor het presidentsschap gebruik van moderne technieken zoals Twitter. Ook veel kopstukken van bedrijven houden tegenwoordig een Twitter-profiel bij.