1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nvidia werkt al enige tijd aan haar Tegra-chips, deze chips moeten functioneel worden in een smartphone. De Tegra-chips zijn echter krachtig genoeg om Google Android mee te draaien, zo maakt Nvidia bekend op de Mobile World Congress.

Nvidia, die vooral bekend staat om zijn grafische chips, werkt alweer enige tijd aan deze chips. Deze chips moeten in smartphones ingezet kunnen worden en op die manier efficiënter en energiezuiniger zijn dan andere chips.

De chips kunnen Google Android draaien, het besturingssysteem van Google dat volledig open-source is. Dit liet Nvidia zien op Mobile World Congress, die momenteel aan de gang is in Barcelona. Nvidia toonde dit aan door een eigen smartphone mee te brengen die het besturingssysteem draait. De chips moeten door middel van het besturingssysteem betere graphics, betere efficiëntie en 24/7-internet met elkaar gaan combineren.

De Tegra-chips komen midden 2009 uit, zo is de verwachting. De chips zijn niet alleen functioneel met Google Android, maar moeten ook kunnen samenwerken met Windows Mobile. Verder hoopt Nvidia met de Tegra-chips ook MID’s te kunnen voorzien. MID’s zijn Mobile Internet Devices, handzame apparaten in verbinding met het internet dus.