1 min

Apple heeft erkend dat er tussen versie ’08 en ’09 van zijn productiviteitssoftware, iWork (Pages, Keynote en Numbers), een compatibiliteitsprobleem bestaat. Bestanden gemaakt in iWork ’09 kunnen niet worden geopend in iWork ’08.

Wanneer een bestand gemaakt in versie ’09 geopend wordt in versie ’08, dan volgt een melding dat het bestand niet geopend kan worden omdat het in een nieuwere versie van iWork is gemaakt. De gebruiker wordt dan gevraagd te upgraden naar een nieuwere versie van iWork. Apple stelde eerder deze week een oplossing beschikbaar die voorlopig als workaround zal dienen.

In de workaround raadt Apple gebruikers aan om bestanden gemaakt in iWork ’09 op te slaan in het formaat van de ’08-versie als compatibiliteit met de oude versie een vereiste is. Overigens kunnen bestanden gemaakt in iWork ’08 nog wel steeds in de nieuwe versie geopend worden.

Eerder deze maand stelde Apple nog wel een update voor iWork ’08 beschikbaar die ‘compatibiliteitsproblemen’ op zou lossen. Welke problemen het betreft is niet duidelijk, maar compatibiliteitsproblemen tussen iWork ’08 en ’09 zijn er in ieder geval niet mee opgelost.