2min

Tags in dit artikel

, ,

Sony komt weer met een nieuw iPod-speakerdock. Vorige week berichtte Techzine over de CMT-Z100iR en dit keer is het de beurt aan de Sony CMT-LX30iR. Het apparaat moet door Sony nog wel officieel bevestigd worden en kan in de Verenigde Staten wellicht anders genoemd gaan worden.

Volgens bronnen schijnt Sony met deze dock iets meer in te spelen op de consument die wat meer gericht is op low-end producten. Dat zou te zien zijn aan het vermogen van de CMT-LX30iR, want het apparaat beschikt over twee speakers die ieder 5W kunnen leveren.

De CMT-LX30iR is, net zoals de CMT-Z100iR, voor een groot gedeelte gericht op de producten van Apple. Echter zijn er ook andere functies aanwezig waarmee de gebruiker het apparaat ook voor andere doeleinden kan gebruiken. Zo is er een cd-speler aanwezig in de CMT-LX30iR die in staat is om met het mp3-formaat om te gaan. Er is tevens een FM/AM-tuner aanwezig en deze kan favoriete kanalen opslaan. Bij de FM-kanalen ligt deze opslaglimiet op twintig en bij de AM-kanalen op tien. Ook is er een zogenaamde ‘CD-to-USB Sync Recording’-functie ingebouwd in het iPod-speakerdock.

In de equalizer van het product zijn verschillende presets opgenomen. Tot dusver is bekend dat het om vier presets gaat, waaronder Rock, Pop, Jazz en Flat. Door middel van een blauw lcd-scherm wordt de status van de media doorgegeven. Het navigeren gebeurt door middel van knoppen die aanwezig zijn op de voorzijde van het apparaat.

Er gaan geruchten de ronde dat het apparaat een adviesprijs meekrijgt van ongeveer 160 euro. Wanneer het product gelanceerd gaat worden is nog niet bekend.