2min

Tags in dit artikel

, , ,

Software-ontwikkelaar Skype komt op z’n vroegst volgende week met een speciale iPhone-applicatie van haar gelijknamige P2P spraak- en IM-software. Dit beweert althans Om Malik van GigaOm naar aanleiding van een recente tip.

Volgens de tipgever is Skype ‘bijna klaar’ om een iPhone-applicatie van het populaire programma te gaan lanceren. Om Malik sprak een aantal maanden geleden al met Skype-CEO Josh Silverman en vroeg hem wanneer er een iPhone-applicatie van Skype zou komen. Silverman antwoordde hierop dat hij nog even geduld moest hebben.

De tipgever stelt dat Skype mogelijk al volgende week met een iPhone-versie van Skype gaat komen. Volgende week woensdag gaat namelijk in Las Vegas de CTIA Wireless van start, een belangrijk evenement voor de mobiele industrie. Een introductie tijdens of voorafgaand aan CTIA Wireless zou volgens Malik heel goed mogelijk kunnen zijn.

Volgens Malik is het voor Skype van groot belang om ook de mobiele markt aan te gaan spreken. Momenteel is er alleen een Windows Mobile-versie van Skype, maar met een iPhone-versie zou het bedrijf volgens hem de groei in stand weten te houden. Bovendien zijn er in de loop der tijd al verschillende iPhone-applicaties op de markt gebracht met ondersteuning voor de Skype-dienst.

Skype heeft altijd aangegeven dat alleen een kwalitatief perfecte iPhone-applicatie bij de App Store ingezonden zou worden. Over de kwaliteit van de applicatie bestaat dan ook geen twijfel. De vraag die momenteel wel rest is of de applicatie alleen via draadloos internet zal werken, zoals de meeste applicaties met Skype-ondersteuning doen, of dat er ook een mogelijkheid is om de applicatie via het mobiele netwerk te gaan gebruiken.