1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Twitteren en bloggen zijn niet bepaald populair onder jongeren. Ze onderhouden hun contacten liever via een chatprogramma of online telefoniedienst zoals Windows Live Messenger en Skype.

Dat blijkt uit onderzoek van Ecreation onder ruim vijftienhonderd Nederlandse jongeren. Ruim de helft geeft aan dat het liever gebruikmaakt van diensten zoals Windows Live en Skype en de andere helft voelt meer voor micro-blog Twitter of het bijhouden van een weblog. Ook brengt bijna de helft van de ondervraagde jongeren zo’n één à drie uur per dag op het internet door.

Twitter neemt wereldwijd toe in populariteit, maar niet onder Nederlandse jongeren, zo blijkt uit het onderzoek. De micro-blog, waar gebruikers elkaar middels korte berichtjes van maximaal 140 tekens op de hoogte kunnen houden, vormt voor de jongeren geen vervanging voor bekendere chatdiensten als Windows Live.

Uit het onderzoek blijkt verder dat sociale netwerksites als Hyves, LinkedIn en MSN Spaces juist wel weer populair zijn onder jongeren. Twintig procent van de ondervraagden geeft aan dat het bijhouden van zijn/haar Hyves-profiel de voornaamste bezigheid op het internet is. De helft van alle Nederlanders bezit inmiddels al een Hyves-profiel.