1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Biostar heeft laten zien absoluut mee te kunnen met grote jongens als ASUS, DFI en MSI als het gaat om wereldrecords in het overklokken. Een aantal Aziaten heeft het voor elkaar gekregen met behulp van een Biostar AM2+-moederbord snelheden te halen boven de 6GHz.

Biostar TA790GX 128M AM2+ moederbord.[/b]

Een Chinees overklokteam kreeg het voor elkaar om een AMD Phenom II 920-processor met behulp van LN2-koeling te overklokken naar een snelheid van 5900MHz. Daarmee heeft het team op dit moment het wereldrecord in handen als het gaat om het overklokken van de AMD Phenom II 920-processor.

Behalve het overklokken van de AMD Phenom II 920-processor hield het team zich ook bezig met de 720 Tri-core-processor die naar 6103MHz werd gepompt. Een prestatie die goed is voor een tweede plek op de ranglijst. De validatie van de PhenomII 920 overklok kun je hier vinden. Een soortgelijke validatie van de 720 Tri-core processor is hier te vinden.

Bijzondere aan dit hele verhaal is de prijs van het moederbord. Deze ligt in verhouding tot de speciaal uitgeruste moederborden voor overklokken op een bijzonder vriendelijke prijs van nog geen 100 euro.